Podotherapie

Moeilijke voeten: veel Nederlanders worden er door geplaagd. Gelukkig is er voor veel voetproblemen een oplossing waarvoor je bij een podotherapeut terecht kunt. Dat zijn o.a.: voetproblemen bij kinderen, knie-, en heupklachten, standsafwijkingen van tenen, rugklachten, overbelastingsklachten, klachten bij suikerziekte, vermoeidheidsklachten, klachten bij reuma, sportblessures en ingegroeide nagels.


Ook brengt elke nieuwe sportrage weer nieuwe blessures met zich mee. Op dit moment behandelen wij veel mensen die iets te fanatiek zijn geweest met nordic walking en daardoor (voet)klachten hebben gekregen. De podotherapeut kijkt bij behandeling van deze klachten vooral naar de voeten. De stand van de voeten is vaak de oorzaak van veel klachten. De praktijk heeft een elf meter lange loopruimte om bijvoorbeeld een goede loopanalyse te doen. Gelukkig zijn de stand en afwikkeling van de voeten goed te corrigeren of te sturen. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van correctiezolen. 

Podotherapie De Eiken beschikt over het cad-cam systeem. Dit systeem maakt met behulp van de computer een soort digitale gipsafdruk op basis waarme wij de corrrectiezolen kunnnen maken. Hierbij is het belangrijk de zolen zelf te maken en waardoor een perfecte pasvorm wordt gegarandeerd.. 

Podotherapie is een paramedisch beroep waarvoor een afgeronde HBO-opleiding.vereist is. Wouter Verbeek heeft daaraan nog een opleiding tot fysiotherapeut gekoppeld. Daardoor kan hij breder naar het lichaam kijken om een completer beeld van de oorzaak schetsen.
In onze praktijk is ook podotherapeut Richard Kouwe werkzaam waarmee ook rechtstreeks een afspraak gemaakt kan worden. 

Voor behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Wilt u een afspraak maken? Bel dan: 033-4766266

podo eemland13